US Citizenship Test: How Well Would You Do?

This morning Gene went up against Coach Ricky, Sophia’s British soccer coach and newly naturalized American citizen, to see how well they could do on the US Citizenship Test. The test questions are comprised of basic US history and civics, but how well would Americans do on the test?

Question 1: How many states are there in the Union?

82505236 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Dieter Spears/Getty Images

Answer: There are 50 states.

Question 2: What do the stripes on the flag mean?

so001417 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Photodisc/Getty Images

Answer: They stand for the original 13 colonies.

142388893 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Wesley Hitt/Getty Images

Question 3: Who is the current Vice President?

200247301 001 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Photodisc/Getty Images

Answer: Joe Biden

142405965 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

(Photo by Win McNamee/Getty Images)

Question 4: What are the two major political parities in the US today?

sb10066089al 001 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Tom Grill/Getty Images

Answer: Republican and Democrat.

89702535 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Mr Raymond (Raymond Weekes)/Getty Images

Question 5: What is the minimum voting age in the United States?

123239199 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by John Karpinsky/Getty Images

Answer: 18.

94280575 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by AE Pictures Inc./Getty Images

Question 6: Which President freed the slaves?

86539344 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Jupiterimages/Getty Images

Answer: Abraham Lincoln.

tr004315 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Hisham Ibrahim/Getty Images

Question 7: Can you name the original 13 colonies?

56402489 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Medioimages/Photodisc/Getty Images

Answer: Connecticut, New Hampshire, New York, New Jersey, Massachusetts, Pennsylvania, Delaware, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Rhode Island, and Maryland.

tr007467 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Ryan McVay/Getty Images

Question 8: Who was Martin Luther King, Jr?

51419416 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

(Photo by AFP/Getty Images)

Answer: A civil rights leader.

51656869 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

(Photo by AFP/AFP/Getty Images)

Question 9: What is the Bill of Rights?

73069138 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by VisionsofAmerica/Joe Sohm/Getty Images

Answer: The first 10 amendments to the Constitution.

96191930 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Dieter Spears/Getty Images

Question 10: What country did we fight during the Revolutionary War?

e008286 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by VisionsofAmerica/Joe Sohm/Getty Images

Answer: England.

83162772 US Citizenship Test: How Well Would You Do?

Photo by Jeffrey Coolidge/Getty Images

How did you do?

Comments

One Comment

  1. I got seven out of ten correct and actually got seven of the 13 colonies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

More From 103.7

Play.It
Get Started Now

Listen Live